Välkommen

Välkommen till www.brfornentimra.se.

 

 

Länkar

Brf Örnens prisbord

 

Första utmärkelsen för arkitekturen, följs nu upp med priser för satsningen på energibesparing med hjälp av solen mm.

Redan när Örnen var nyproducerad 1991- 1992, för ca 300 miljoner, väckte t. ex dess utformning terrasserna ett stort intresse. De flesta var possitiva några var negativa. Men....

" Tyck om hus" genomfördes i hela landet under arkitekturåret 2001, där Örnen deltog i den riksomfattande tävlingen " Nutida bästa byggnad" efter att ha vunnit första delfinalen och nominerats som kommunens representant.

Tävlingen handlade om att sätta ljus på landets mest omtyckta byggnader och arrangerades av Riksutställningar och Statsmiljörådet i samarbete med Sveriges Stadsarkitektförening och Länsarkitektföreningen/Länsstyrelserna, samt de deltagande kommunerna.

Totalvinnare i vår klass blev Universeum i Göteborg av Gert Wingård

Under våren 2010 vann Brf  Örnen ett första pris i Sverige för satsningen solpanelerna. Svenska Solenergiföreningen delade ut priset med hjälp av Anders Wijkman i Stockholm. 

Under hösten 2010 delade Västernorrlands Kretsloppsråd ut miljöpriset till Brf Örnen för sitt bidrag  till att minska koldioxidutsläppen med hjälp av solenergin. 

Under våren 2011 erhöll Brf Örnen ett hedersomnämnande i samband med HSB:s förbundsstämma. HSB:s miljö- och klimatpris för 2009-2010 gick till "Hållbara Hilda", en stor renovering av en förening i Rosengård i Malmö.

Under hösten 2011 har föreningen kommit med i Livsmiljöalmanackan, som är en tävling anordnad av ST i samarbete med kommunerna i Sundsvall och Timrå. Av 60 st tävlande erhöll Örnen en bild av 12. Vi kommer dessutom under oktober att ha en utställning i foajen på kommunhuset i Sundsvall.

Under sommaren 2012 har föreningen blivit utvald bland Sveriges bostadsrättsföreningar för sitt miljö- och energiengagemang och finns nu med på arkitekturmuseets hemsida hållbar stad.